Actueel

8/5

Balie tijden
Beste bezoekers van onze praktijk, Wellicht is het u al opge...

Lees meer
22/2

Apotheek dicht tussen 12 en 15u.
Apotheek dicht tussen 12 en 15u. Om u nog steeds goed van di...

Lees meer
Archief

Vitamine D niet langer vergoed

10 januari 2023
Vanaf 1 januari 2023 worden alle sterktes vitamine D niet langer vergoed. Wanneer u de volgende medicijnen gebruikt, is dit voor eigen rekening.

Het gaat om:

    1. medicijnen met alleen vitamine D: colecalciferol en calcifediol.
    2. medicijnen met een combinatie van vitamine D en een andere werkzame stof (bijvoorbeeld:  calcium (kalk) of alendroninezuur).

Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid wil daarmee geld besparen.

Waarom is vitamine D belangrijk?
Wanneer u deze medicijnen krijgt, is dit omdat u een tekort heeft aan vitamine D. Of om een tekort te voorkomen. Vitamine D is ook belangrijk om botontkalking te behandelen of te voorkomen.

Kan ik mijn huidige medicijn blijven gebruiken?
Ja, u kunt hetzelfde medicijn blijven gebruiken. Voor de hoge doseringen vitamine D (voor één keer per week, of één keer per maand) is wel nog steeds een recept nodig. Met een recept blijven de geneesmiddelen beschikbaar in de apotheek, alleen voor eigen rekening. Ook voor de geneesmiddelen met meerdere werkzame stoffen is meestal een recept nog steeds noodzakelijk.

Advies van uw apotheker
Het is voor uw gezondheid van belang om uw vitamine D gewoon te blijven slikken. Dit geldt ook voor de geneesmiddelen met meerdere werkzame stoffen. Uw apotheker neemt de medicatie op in uw medicijnoverzicht, zodat er ook altijd controle plaatsvindt bij wisselwerkingen met andere geneesmiddelen.

Bekijk meer informatie op 
https://www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/vitamine-d-veelgestelde-vragen


Naar overzicht