Actueel

29/5

Medicijn tekorten artikel NOS
Terwijl tekorten toenemen, halen fabrikanten pillen van d...

Lees meer
28/5

Yvonne de Rijke begint bij ons als POH GGZ
Claudine houdt zoals u wellicht gemerkt heeft al een tijdje gee...

Lees meer
Archief

Toestemming LSP

Het LSP (Landelijk Schakelpunt) zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zorgverleners, zoals een huisarts of apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP. Ook wij zijn als praktijk aangesloten bij het LSP en merken hier de voordelen van.

Zo werkt het
Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent. Een andere zorgverlener kan via het LSP uw gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling, bijvoorbeeld in het ziekenhuis. Met uw BSN zoekt het LSP welke zorgverleners gegevens over u beschikbaar hebben. Als er gegevens beschikbaar zijn, kan de zorgverlener deze opvragen en inzien.

Toestemming
Als u daarvoor toestemming heeft gegeven, dan geeft uw huisarts en/of apotheek door aan het LSP dat er gegevens over u beschikbaar zijn. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen. Zo beschikken zorgverleners snel over de juiste informatie en kunnen ze u de juiste zorg leveren. Ook ’s avonds en in het weekend. Als u toestemming geeft om uw gegevens beschikbaar te stellen, vult u dan op de site  www.ikgeeftoestemming.nl uw gegevens in. Onze praktijk krijgt dan automatisch bericht, waarna dit wordt verwerkt in uw dossier.

Wie maken gebruik van het LSP?
Op dit moment kunnen huisartsen, waarnemend huisartsen, apothekers, ziekenhuisapothekers en medisch specialisten gebruikmaken van het LSP.