Actueel

29/5

Medicijn tekorten artikel NOS
Terwijl tekorten toenemen, halen fabrikanten pillen van d...

Lees meer
28/5

Yvonne de Rijke begint bij ons als POH GGZ
Claudine houdt zoals u wellicht gemerkt heeft al een tijdje gee...

Lees meer
Archief

Update Corona opschaling zorg

24 april 2020

Volgende fase in de corona crisis voor de uitvoering van huisartsenzorg

 

Na een fase van minimaal contact gaan we momenteel qua huisartsenzorg een volgende fase in: Een fase waarin er weer wat ruimte is voor zorg binnen de praktijk, uiteraard nog steeds binnen de beperkte mogelijkheden die de 1,5 meter regel ons biedt.

We willen proberen het spreekuur van de huisarts, de apotheek, het assistente-spreekuur en het bloedprikken in beperkte mate te herstarten.

 

Voor u als patiënt betekent dit het volgende:

  1. U kunt, indien dit medisch nodig is, gezien worden op het spreekuur, hiervoor dient u telefonisch een afspraak te maken. Echter, indien klachten ook telefonisch, dan wel per e-mail kunnen worden afgehandeld heeft dit vooralsnog de voorkeur.

de assistentes zullen u blijven vragen naar luchtwegklachten en of u koorts heeft.

dus: Bent u verkouden, moet u hoesten en of heeft u koorts dan blijft u thuis.

In overleg met de huisarts wordt vervolgens gekeken naar een oplossing.

  1. Bestelde medicijnen ophalen bij de apotheek blijft hetzelfde als de afgelopen weken: Deze worden via het raam, rechts van de ingang, verstrekt. Medicijnen kunnen worden opgehaald tussen 11-12 en 1330 en 1700.
  2. Heeft u een afspraak op het spreekuur van de huisarts dan wacht u rechts om de hoek van de praktijk bij de achterdeur. De arts zal u hier binnen laten. Via die deur verlaat u ook weer de praktijk. Schrijft de huisarts u medicijnen voor dan haalt u deze buiten bij het raam van de apotheek op.
  3. Heeft u een afspraak voor bloedprikken, dan laat de assistent u via de hoofdingang binnen. Aangezien de 1 ½ m afstand bij prikken niet te garanderen is zullen zowel u als de assistente een mondkapje Dit mondkapje krijgt u aangereikt bij de ingang. U loopt dan door volgens de aangewezen route: Of u kan meteen doorlopen naar de behandelkamer of u wacht in de wachtkamer op een stoel. Wilt u daarna b.v. nog medicijnen mee nemen? Dat kan, alleen zult u dit buiten, via het raam van de apotheek moeten doen. Overige vragen stelt u telefonisch of per e-mail.
  4. Binnen in de praktijk is middels looplijnen en 1,5 meter tape uitgelegd hoe u zich het beste door de praktijk kunt bewegen. De assistente kan u hierover uitleg geven.
  5. Heeft u vragen tijdens uw bezoek aan de praktijk, dan kunt u uw vragen niet aan de balie stellen, dit om opstopping binnen de praktijk te voorkomen. Ook om die reden is bezoek aan het toilet niet toegestaan. Houdt u hier van tevoren rekening mee. Heeft u nog vragen? belt u ons dan of e-mailt u ons.
  6. Als u naar uw afspraak op de praktijk komt, kom dan alleen. U kunt in principe niet met meerdere personen tegelijk de praktijk betreden, tenzij dit strikt noodzakelijk is bijvoorbeeld begeleiding bij kinderen, invaliden of kwetsbare ouderen.

 

Evenals de afgelopen weken, vertrouw ik wederom op uw begrip en medewerking.

 

Namens het hele team van huisartspraktijk Heukels,

met vriendelijke groet,

 

V.J. Heukels,  huisarts


Naar overzicht