Actueel

8/5

Balie tijden
Beste bezoekers van onze praktijk, Wellicht is het u al opge...

Lees meer
22/2

Apotheek dicht tussen 12 en 15u.
Apotheek dicht tussen 12 en 15u. Om u nog steeds goed van di...

Lees meer
Archief

RIVM: tijdelijk stop AstraZeneca vaccinatie

15 maart 2021

Het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport   heeft besloten om per direct het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca tijdelijk stop te zetten. Dit besluit valt na het advies van de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG College ter Beoordeling van Geneesmiddelen  om, uit voorzorg en in afwachting van nader onderzoek, het toedienen van het vaccin tijdelijk te pauzeren. Vanuit het voorzorgsprincipe is besloten om de komende twee weken (tot en met zondag 28 maart) niet te prikken met AstraZeneca.

GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en en huisartsen zijn door het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  geïnformeerd over het besluit. Alle afspraken voor een vaccinatie met AstraZeneca de komende twee weken worden afgezegd. Mensen krijgen daarover bericht van de GGD of hun huisarts. De voorzorgsmaatregel heeft geen gevolgen voor geplande vaccinaties met de vaccins van BioNTech/Pfizer of Moderna.

Vanuit de praktijk zal u 2x gebeld worden. Eerste keer om bovenstaande te melden en de tweede keer om een nieuwe datum door te geven. Het tijdstip zal het zelfde blijven. Bewaart u wel uw oproep!


Naar overzicht