Actueel

8/5

Balie tijden
Beste bezoekers van onze praktijk, Wellicht is het u al opge...

Lees meer
22/2

Apotheek dicht tussen 12 en 15u.
Apotheek dicht tussen 12 en 15u. Om u nog steeds goed van di...

Lees meer
Archief

26 mei Update:Interval tussen AstraZeneca-prikken

19 mei 2021

Vandaag bereikte ons weer een nieuwe update betreffende de interval tussen Astra Zeneca prikken

WOENSDAG 26 MEI 2021

AstraZeneca-vaccins vervroegd geleverd aan huisartsen – geen verplicht interval

Het RIVM heeft vrijdag 21 mei 2021 de uitvoeringsrichtlijn COVID-19-vaccinatie(externe link) aangepast: huisartsen kunnen een interval van 6-14 weken aangehouden. Er is géén verplicht interval, huisartsen zijn vrij om afspraken in te plannen tussen de 6 en 14 weken na de eerste vaccinatie. Woensdag 26 of donderdag 27 mei ontvangen huisartsenpraktijken in alle provincies bericht van het SNPG over de vervroegde levering van AstraZeneca-vaccins, met exacte leverdata. Nu het RIVM de planning van de vaccinleveringen heeft aangepast, hebben huisartsen de mogelijkheid om de tweede prikronde te versnellen, als dat haalbaar en uitvoerbaar is.

Wat betreft de laatste zin. Zijn voor ons de vaststaande data haalbaar en uitvoerbaar. Wij prikken nog op de volgende data:

17-06 – 08-07 – en 23-09 . Op deze data kunnen er voldoende doktersassistenten (2) en artsen (2)  vrijgemaakt worden zodat de reguliere zorg ook door kan gaan.

De vraag is vaak gesteld waarom prikken jullie laat? Dit geldt vooral voor de groep 61 en 60. Iedereen van 64 en 63 en een medisch risico is al volledig gevaccineerd. Antwoord: Omdat wij pas in 15 april een nieuwe levering Astra Zeneca kregen en er weken onvoldoende personeel aanwezig was. Daarnaast hebben wij vanaf het begin het advies gevolgd ‘ liever 12 weken dan na 4 weken prikken’. Dus hanteren wij een interval van 12 weken.

Mocht u eerder willen komen voor een prik en er kan een interval van minimaal (volgens bijsluiter vaccin) 4 weken geborgd worden dan kunt u de praktijk bellen en kijken wij wat we kunnen doen.  U zal dan op een prikdag op een wachtlijst gezet worden. Wanneer er vaccins over zijn wordt u gebeld.


Naar overzicht