Actueel

22/2

Apotheek dicht tussen 12 en 15u.
Apotheek dicht tussen 12 en 15u. Om u nog steeds goed van di...

Lees meer
23/1

Het Portaal Uw Zorgonline werkt weer
Uw Zorgonline (wat losstaat van ons en waar wij verder geen inv...

Lees meer
Archief

COVID vaccinatie najaar 2023

14 augustus 2023

Vaccinatiecampagne COVID-19 najaar

Dit najaar komt er een nieuwe vaccinatieronde tegen het coronavirus voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden van corona.

Wie krijgt de coronaprik?
De risicogroepen die in aanmerking komen voor een coronaprik in het najaar zijn mensen van 60 jaar en ouder, volwassenen en kinderen uit medische hoogrisicogroepen en volwassenen uit medische risicogroepen die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik. Ook zorgmedewerkers met direct patiëntencontact krijgen de mogelijkheid een coronaprik te halen.

Voor zwangeren is de coronaprik het hele jaar beschikbaar. Zij krijgen de vaccinatie aangeboden in de 22e week van hun zwangerschap.

Wanneer start de najaarsronde 2023?
Het ministerie van VWS wil in oktober 2023 starten met de eerste prikken. De precieze datum waarop de najaarsronde start hangt af van de levering van het vaccin voor deze ronde. Het streven is om een vaccin te gebruiken dat is aangepast aan de huidige variant van het virus. GGD Zeeland bereidt zich voor om de prikronde uit te voeren.

Waar kan men straks de coronaprik halen?
GGD Zeeland vaccineert op zes goed bereikbare locaties in de regio: Goes, Terneuzen, Vlissingen, Middelburg, Zierikzee en Tholen. Daarna komen we ook naar de dorpshuizen. Zo kunnen mensen die dat willen, dicht bij huis geprikt worden.

Met mensen die niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie kunnen komen óf vanwege psychische redenen niet-mobiel zijn, wordt samen naar een oplossing gezocht.


Naar overzicht